fbpx 230339637667710

Het maken van verjaardagstaarten en het geven van workshops in onze werfkelder

5 juli 2018

Ik ben Simone en moeder van 2 jongens, Job (6) en Cas (8).
Na ons avontuur van 3 jaar op Curacao hebben we…

ervoor gekozen om “in de stad” te gaan wonen.

En Utrecht is het geworden!
Met 2 relatief kleine kinderen gaan wij juist de stad in. Vol de stad in…de Oudegracht. Wat een prachtige en heerlijke stad is Utrecht. Zoveel leuke boetiekjes, gezellige koffie- en eettentjes. De AH om de hoek. Hoe fijn is dat!

En weet je waar ik nou ook zo ontzettend blij van wordt? Ik heb straks voor Zoet aan de Werf een hele werfkelder tot mijn beschikking! Hoe gaaf is dat!? Ik kan straks vanuit ons huis “gewoon” naar mijn werk om voor jullie prachtige kindertaarten en bruidstaarten te maken. En er is ook nog eens genoeg ruimte voor kinderfeestjes en workshops.

Ik kan niet wachten totdat het 1 september is. Vanaf dan is Zoet aan de Werf officieel geopend. Tadaaaa!!!!

Read more

16 augustus 2018

Wat een klus! Samen met mijn vader ben ik de werfkelder aan het schilderen. Gelukkig…

is het prachtig weer en kunnen we de deuren lekker open zetten. Op zijn tijd een kopje koffie in het zonnetje 🙂

Ik wil er graag een stoere en gezellige werfkelder ervan maken. Dus het schilderen hoeft niet zo heel erg netjes. Alles wat “vroeger” al gestuct is schilderen we in mooi wit over. En na het schilderen komt er een doorzichtige sealer over het plafond en de muren zodat je geen last meer hebt van loskomend gruis. De sfeer op de werf is super gezellig. Wanneer we even aan het bijkomen zijn van “het boven je hoofd” werken kijken we naar alle bootjes die voorbij komen. Wat een heerlijke overgang zo vanuit Curacao met deze prachtige zomer in Nederland. Voorlopig houden we nog lekker onze slippers aan! 

Read more

3 september 2018

De eerste taarten zijn een feit! Zo heerlijk om weer lekker bezig te zijn! Afgelopen 2 weken kwamen…

alle spullen binnen. De ingrediënten maar ook een nieuwe keukenmachine, een gigantische vriezer en een ruime koelkast. Oh ja en natuurlijk een grote diepe oven. Vooral met mijn keukenmachine van Kenwood ben ik super blij. Wat een top apparaat. Ik heb vooral nog jongens taartjes gemaakt. Fortnite, Cars en een hele stoere van Michael Jackson! Deze was voor Jayden die 6 jaar geworden is. Hij kwam de taart samen met zijn moeder en oma ophalen. Wat een heerlijk mannetje. En hij was super trots op zijn taart! Maar of hij Michael ook op wilde eten??? 🙂
Read more

11 oktober 2018

Mathijs belde mij op met de vraag of ik een kaas taart kon maken maar dan wel met…

een gouden kroon erop. Een goede vriendin van hem wordt binnen de vriendengroep “De Kaas Koningin” genoemd en nou had hij samen met nog een aantal vrienden bedacht om haar deze taart voor jaar verjaardag cadeau te geven. Mathijs heeft de taart bij mij opgehaald en is vervolgens helemaal naar Ede gereden om zijn vriendin te verrassen!
Read more

15 oktober 2018

Wanneer je kind 1 jaar wordt kun je ervoor kiezen om een stoere Smash Cake Photoshoot te boeken. Net zoals…

  dit kleine meisje! Eigenlijk is het een hele grote cupcake met bovenop romige toefjes waar lekker mee gekliederd kan worden. En dat levert me toch leuke foto’s op. Een vrolijke toet met overal taart! Veel ouders doen het ook een paar weken voor de verjaardag en gebruiken de foto dan voor de uitnodiging van het feestje.
Goh als ik terug denk aan de 1e verjaardagen van Cas en Job… poeh wat was ik emotioneel! Ik vond dat toch echt wel heel erg bijzonder hoor. En nu zijn het al hele grote binken aan het worden. En dan is jarig zijn nog veel leuker. Hoeveel nachtjes slapen nog? En mam…wil je dan een super helden taart voor me maken? Oh en ook met auto’s erop en een racebaan. Tuurlijk! Een verjaardagstaart met superhelden een auto en een racebaan erop? Gaat makkelijk passen, hahahaha 
Read more

3 november 2018

Tot mei 2015 ben ik werkzaam geweest in de televisiebranche. Dat heb ik járen met veel plezier gedaan en met heel veel leuke mensen gewerkt. Zo ook met Colette!…

En toen zij hoorde dat ik in Utrecht ging wonen reserveerde ze al snel een plekje in de agenda voor een taart voor haar dochter Julie. Een Unicorn taart moest het worden. En toen ik voorstelde om een Big Fat Unicorn taart te maken was Colette direct super enthousiast. Wat was dit een leuke taart om te maken zeg. Eerst alle gekleurde laagjes gebakken voor het regenboog-effect van binnen en toen die dikke Unicorn boetseren. Zo’n lekkere dikke buik en dat roze tongetje eruit. Ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd! En toen Colette samen met Julie de verjaardagstaart bij ons in het centrum van Utrecht kwam ophalen was Julie er gewoon helemaal stil van!
Read more

 

6 december 2018

Ik ben echt dol op de periode rondom Sinterklaas. En net als op Curacao heb ik ook dit jaar een workshop Sinterklaastaart gegeven en…

wat hebben we weer heerlijke taartjes gemaakt. Lekker gevuld met speculaas en chocoladecreme. En flink gedcoreerd met figuurtjes van marsepein en veel pepernoten. De mooiste reactie vond ik nog; ik ben in geen tijden zo relaxed geweest! Het is ook zo gezellig om met een groepje meiden een workshop taart versieren te volgen. Even nergens aan denken en alleen maar een heerlijke taart maken. Hoe leuk thuis komen ook!
Read more

6 januari 2019

Happy New Year! Ik heb een heerlijk december maand gehad. We hebben veel gegeten 7 gedronken en zelfs nog even op vakantie geweest. Ik ben ….

helemaal klaar voor het nieuwe jaar. 2019! Afgelopen week heb ik op meerdere trouwlocaties afspraken gehad om Zoet aan de Werf te presenteren als eventuele bruidstaart leverancier. En natuurlijk nam ik dan ook een taartje mee! Net als deze vrolijkert! Ik wilde stiekem deze taart al heel lang maken dus het was een mooie reden om dat nu alsnog te doen.Stel je deze bruidstaart eens voor op jouw bruiloft. En dan misschien wel 3 lagen hoog? Lijkt met echt helemaal te gek, toch?
Read more

1 februari 2019

Oscar werd 6 jaar en wilde heel graag een…

taart met heel vrolijk gekleurde vogeltjes erop. Dus dit keer geen lego, minecraft of pokemon voor een mannetje van 6. En ik moet je zeggen dat ik super vrolijk werd van deze verjaardagstaart. Een kleurige taart in deze wintermaand! Vergeet je toch een beetje dat het buiten zo koud en guur en nat is 🙂
Read more